sreda, 06 decembar 2017 12:40

VIDEO: Miličković: Moja pobjeda značila bi kraj partitokratije i moći pojedinca nad zakonom Featured

Rate this item
(0 votes)

Podgorica, PR pres servis –  Kandidat za predsjednika Crne Gore, Vasilije Miličković, ocijenio je da će svi opozicioni birači, kao i veliki broj glasača Demokratske partije socijalista (DPS) glasati za njega, poručujući da bi njegova pobjeda značila kraj partitokratije i moći pojedinca iznad zakona.

On je danas, na pres konferecniji, koju je organizovala Grupa građana "Građanska akcija", povodom zvanične promocije predsjedničke kandidature, ocijenio da Crna Gora zahtijeva radikalne društvene promjene, „jer smo po svim parametrima dotakli dno“.

„Politička scena više liči na ustajalu baru koja svaki danom sve više zaudara i prijeti da ugrozi biološki opstanak našeg naroda, a što je rezultat partitokratske vladavine u Crnoj Gori. Političke partije kao ubjedljivo najgori segment našega društva, a posebno njihovi lideri toliko su se osilili i zaboravili na ličnu odgovornost, da njihovo ponašanje svakim danom vrijeđa zdrav razum“, smatra Miličković.

Ako je, kako je kazao, tačno da je godinama ulagao trud da spasi 11 miliona eura javnog interesa, „a jeste tačno“, to mu, kako je rekao, daje za pravo da traži povjerenje svih građana, u predsjedničkoj kampanji.

„I ovaj put ću raditi isključivo u javnom i državnom interesu i neću ih razočarati. Bez njihove podrške nema slobode u Crnoj Gori“, pojasnio je Miličković.

Upitan da li očekuje da će prikupiti neophodnih 7,7 hiljada potpisa kako bi kandidaturu ozvaničila Državna izborna komisija, Miličković je, kazao da ne bi ulazio u kampanju ako ne bi vjerovao.

„Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) će to da završi za minut, izvadiće iz kompjutera. A ja ću morati ogromni trud da uložim, i da idem od kuće do kuće. Eto samo startno da se vidi koliko smo ravnopravni. Ja ću dominantno iz svoga džepa, za razliku od njih, koji će sve to finansirati iz džepa građana Crne Gore. Da ne vjerujem, ne bih ulazio u kampanju“, poručio je Miličković.

On je kazao da priziva kandidata opozicije da se kandiduje za predsjedničke izbore, jer bi preko njega „mogao da odušim i sve njih sahranim, jer su lideri crnogorskih partija jedna najveća prevara u Crnoj Gori“.

Na pitanje da li će njegovom kandidaturom doći do prelivanja glasova unutar opozicije Miličković je rekao da je siguran da će čim bliže čuju njegov program, svi opozicioni birači podržati njegovu kandidaturu i glasati za njega.

„Računam i na ogroman broj DPS-ovih glasača, posebno visokopozicioniranih, ministara, poslanika DPS-a, Ane Nikolić, Miška Vukovića i mnogih direktora DPS, jer oni žive u neviđenom strahu od Mila Đukanovića. Oni će biti srećni da Vasilije pobijedi, jer će i oni da osjete slobodu“, naveo je Miličković.

On smatra da bi njegova pobjeda na predsjedničkim izborima značila „kraj partitokratiji, prevaram, kraj svakoj moći pojedinca iznad zakona“.

„Zakon će biti iznad svih građana Crne Gore. Vladavina prava je moj krajnji cilj, kao i zaštita najugroženije populacije“, poručio je Miličković.

Upitan da prokomentariše najavu Marka Milačića da će se kandidovati za predsjednika Crne Gore, Miličković je rekao da misli da će, kada vidi njegovu kandidaturu Milačić odustati.

„Marko, ako se ne uskladi izborni zakon nemoj izlaziti na ove izbore, nemoj da se brukaš, nemaš razloga za to“, poručio je Miličković.

Predsjednik partije penzionera, invalida i restitucije PIR Crne Gore, Momir Joksimović, kazao je da je to što je italijanska kompanija A2A odustala od naplate spornih konsultantskih usluga najjači dokaz koji, kako je rekao, utemeljuje i opravdava inicijativu da Vasilije Miličković bude kandidat za predsjednika Crne Gore.

Vasilije Milicković, boreći se za opšti, javni interes, pišući krivične prijave protivu sudija i tužilaca, koji su štitili ovaj kriminal, izlažući se velikim rizicima, bio je kažnjen od Vijeća sudija Višeg suda kojim je predsjedavala Suzana Mugoša sa 1.000 eura. Ovo je prilika da mu se društvo i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), koje je povratilo blizu 11 miliona eura, oduži na prigodan način, jer se isključivo njemu može zajednica zahvaliti”, pojasnio je Joskimović.

On je istakao da Miličković jedini upućuje žestoke kritike na račun Vlade Duška Markovića, pritiskajući vlast da, kako je rekao, na instant raskine ugovor sa A2A čime bi se otvorila nova strana istorije u Crnoj Gori, gdje bi EPCG bila lokomotiva ekonomskog razvoja.

“S razlogom prijeti gospodin Miličković crnogorskoj vladi da ukoliko ne postupe po njegovim instrukcijama da će ih istorija zapisati kao veleizdajnike”, naveo je Joksimović.

Ponašanje i zalaganje, kako je istakao, isključivo u opštem interesu izdvaja Miličkovića od svih opozicionih političara na javnoj sceni.

“Ovo treba da im bude opomena da su pogriješili i da griješe što nisu stali iza ovakvog kandidata, a imali su i šansu i priliku. Oni sebe izlažu opsanosti da se kao eventualni protivnici sretnu oči u oči u predstojećim kampanjama i na predsjedničkim izborima”, naveo je Joksimović.

On je rekao da je Miličković prvi ukazao na “pogubne posljedice pljačkaške privatizacije, davanje kredita bez kontragarancija, davanje novca takozvanim preduzetnicima i tajkunima”.

Predstavnik Građanske akcije, Božidar Vujučić, kazao je da Miličković ukazuje crnogorskim građanima da svi imaju ustavno pravo da biraju i budu birani neposredno i bez diskriminacije.

“To pravo u Crnoj Gori još uvijek ne možemo da ostvarimo. Gospodin Miličković u svojim nastupima uvijek nastoji da ukaže na tu jednu veliku diskriminaciju i masovno i sistemsko nepoštovanje osnovnog ljudskog prava i mi mu se iskreno zahvaljujemo”, kazao je Vujičić.

                                     

 

 

 

Read 114 times Last modified on sreda, 06 decembar 2017 13:12
Login to post comments