utorak, 28 novembar 2017 09:48

Građani se u proteklom periodu najviše žalili na gašenje vode bez obavještenja

Rate this item
(0 votes)

Podgorica, PR pres servis  - Crnogorski građani su se, u proteklom periodu, putem aplikacije za zaštitu prava potrošača, najviše žalili na gašenje vode bez ikakvog obavještenja, kao i na neizdavanje fiskalnih računa u pojedinim objektima, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Od ukupno 89 prijava, koje su stigle putem aplikacije, najviše ih se odnosi na kršenje prava potrošača.

„Građani se žale da ne mogu da zamijene odjeću bez računa, kao ni da ga reklamiraju ukoliko nemaju račun, da se u marketima nalaze proizvodi kojima je istekao rok, da cijene nijesu iste na rafovima, kao i kada se otkuca proizvod, i na visine računa vode“, kaže se u saopštenju CeMI-ja.

Kada su u pitanju uslovi dobijene usluge, kako se navodi, građani su poslali 18 prijava.

„Građani se žale na neljubazne prodavačice, i da nema ko ni da ih usluži u marketima, na loš kvalitet robe“, dodaje se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su kazali da su građani devet prijava poslali povodom pozitivnog primjera, pojašnjavajući da u nekim radnjama hvale uslugu, ljubaznost i svježe proizvode.

„Kada su u pitanju odgovori institucija na prijave, najviše odgovora imamo od Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, od Uprave za inspekcijske poslove, Zdravstveno sanitarne inspekcije, kao i od Vodovoda. Najviše je prijava iz Podgorice, zatim Nikšića, Danilovgrada i primorskih opština“, navodi se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su pozvali građane da besplatno preuzmu aplikaciju za zaštitu prava potrošača putem Google play prodavnice ili veb sajta www.potrosaci.me , koja će im omogućiti da anonimno prijave kršenja prava potrošača.

Aplikacija je nastala u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite potrošača u Crnoj Gori –  ZAŠTITI.ME“, kojeg finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Građani imaju mogućnost i da se konsultuju sa pravnicima CeMI-ja o potrošačkim pravima putem broja telefona 020 511 424.

Read 120 times Last modified on utorak, 28 novembar 2017 10:11
Login to post comments