ponedeljak, 23 oktobar 2017 09:34

Diskutovaće o dosadašnjoj praksi Zakona za mlade

Rate this item
(1 Vote)

Podgorica, PR pres servis – Okrugli sto „Pravni okvir za učešće mladih u donošenju odluka“, tokom kojeg će biti diskutovano o aktuelnom crnogorskom Zakonu o mladima i preporukama za unapređenje tog akta, biće održan u srijedu.

Kako je saopšteno iz nevladine organizacije (NVO) Prima, koja je organizator okruglog stola, cilj tog događaja je predstavljanje dosadašnje prakse aktuelnog crnogorskog Zakona o mladima, kao i rezultati istraživanja o učešću mladih.

„Sa druge strane, glavni dio događaja će biti konsultacije sa učesnicama i učesnicima tokom kojih će u manjim grupama raditi na davanju sugestija za izmjene ovog Zakona. Na osnovu tih preporuka oblikovaćemo konkretan predlog za izmjene i dopune Zakona o mladima Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Okrugli sto je dio regionalnog projekta „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“ („Youth Bank Hub for Western Balkan and Turkey - YBH4WBT“), koji je podržala Evropska unija kroz program IPA CSF, koji vodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a na kom je NVO Prima partner i implementator u Crnoj Gori.

 

Okrugli sto „Pravni okvir za učešće mladih u donošenju odluka“ biće održan u srijedu u Omladinskom centru u Podgorici sa početkom u 11 sati.

Read 308 times Last modified on ponedeljak, 20 novembar 2017 10:25
Login to post comments