sreda, 27 septembar 2017 10:23

Podgorička Gimnazija dobila zelenu učionicu

Rate this item
(1 Vote)

Podgorica, PR pres servis - Kompanija Voda “Suza” obezbijedila je sredstva za izgradnju učionice na otvorenom u dvorištu podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović”, koja će, kako je saopšteno, pomoći učenicima da lakše usvajaju gradivo i jačaju svijest o važnosti čuvanja okoline.

Iz kompanije Voda “Suza” su ocijenili da je kvalitetno obrazovanje temelj svakog naprednog i zdravog društva.

“Podrška institucijama obrazovanja nameće se kao logična za nas. Vjerujemo da će učionica na otvorenom, tj. zelena učionica, pomoći podgoričkim gimnazijalcima da lakše usvajaju gradivo, dodatno gradeći svijest o tome koliko je važno da čuvamo okolinu u kojoj živimo”, saopšteno je iz te kompanije.

Iz uprave podgoričke Gimnazije saopšteno je da je učionica na otvorenom jedan od niza projekata uređivanja školskog ambijenta.

“Učenici i zaposleni sve više dobijaju prostor koji zadovoljava najviše standarde. Raduje nas što naši bivši đaci prepoznaju značaj škole u kojoj su stekli dio obrazovanja. Budući da se u našoj školi održavaju brojne svečanosti, radionice, kreativni časovi, takmičenja javila se ideja da se izgradi amfiteatar/učionica na otvorenom”, pojasnili su iz gimnazije “Slobodan Škerović”.

Postojanje takvog objekta, kako su ocijenili, obogatiće kulturni život Gimnazije, ali i Podgorice.

“Osnovni cilj je promocija djece i njihovih talenata u raznim sferama: književnim, muzičkim, dramskim, besjedničkim i mnogim drugim”, poručeno je iz podgoričke Gimnazije.

Iz kompanije “Suza” su podsjetili da su ove godine obnovili servise za bicikla na dvije lokacije u Glavnom gradu i najavili realizaciju još nekoliko društvenoodgovornih projekata širom Crne Gore.

“Suza voda je ove godine obnovila servise za bicikla na dvije lokacije u Podgorici, na Glavnom i Rimskom trgu koje su prethodno uništili vandali”, saopšteno je iz te kompanije. 

Read 554 times Last modified on sreda, 27 septembar 2017 10:26
Login to post comments