petak, 28 april 2017 08:07

Predstaviće najnovija tehnička znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije

Rate this item
(1 Vote)

Podgorica, PR pres servisNajnovija tehnička znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije, telekomunikacione opreme i informacionih sistema biće predstavljena na petom Savjetovanju Crnogorskog nacionalnog komiteta Međunarodnog savjeta za velike električne mreže (CG KO CIGRE).

Savjetovanje će, kako je najavljeno iz Crnogorskog nacionalnog komiteta CIGRE, biti održano od 9.do 12.maja u Bečićima.

„Savjetovanje ima za cilj da se, kroz radne sesije 15 studijskih komiteta, stručnoj javnosti predstave najnovija tehnička znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije, telekomunikacione opreme i informacionih sistema“, kaže se u saopštenju.

Organizatori očekuju, kako se navodi, da će na petom Savjetovanju CG KO CIGRE učestvovati više od 200 naučnih i stručnih radnika i poslovnih ljudi iz Crne Gore i zemalja okruženja, koji će dati svoj puni doprinos rješavanju odnosne problematike.

„Kako je Crnogorski komitet CIGRE član Regionalne konferencije zemalja centralne i jugoistočne Evrope – SEERC, gosti Savjetovanja će biti i predstavnici zemalja članica. Poruka ovog Savjetovanja biće sadržana kroz zaključke okruglog stola „Obnovljivi izvori energije“ posmatrano kroz prizmu budućnosti elektroenergetike u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

CIGRE – Međunarodno vijeće za velike električne mreže je jedna od vodećih međunarodnih organizacijakoja se bavi tehničkim, ekonomskim, organizacionim i regulatornim aspektima elektroenergetskih sistema.

 

 

Read 337 times Last modified on utorak, 27 jun 2017 09:06
Login to post comments